Øl til maden

Øl til mad? Ja, man kan sagtens drikke øl til mad, ligesom man gør med vin. Normalt matcher man vinen alt efter hvilket slags kød, fx lys vin til fisk og kylling, og rødvin til rødt kød som for eksempel oksekød. Med øl er det ikke helt det samme, men man kan godt dele det op i mørkt og lyst øl. Faktisk er der helt specifikke retter, hvor øl er et naturligt valg, men med det meste mad er det dog vin der generelt er mest populært. Det vil vi gerne lave om på, så her er der lidt forslag og en lille guide til hvilket øl der er godt til hvilket mad.

Mad som lys øl passer godt til

Fiskeretter

Det meste fisk er meget lækkert med lys øl. Vi kender det også fra julefrokoster og påskefrokoster, hvor man blandt andet spiser sild med lys øl til. Man kan også sagtens drikke lys øl til fiskefileter, kulmule, makrel, torsk og tun.

Pasta med fløde

Pastaretter med fløde er også meget lækkert til lys øl, faktisk både lys og mellemtone øl. Det er især lækkert hvis det er pastaretter lavet af hjemmelavet pasta. Hvis du ikke selv har prøvet hjemmelavet pasta, så kan det varmt anbefales. Det kræver blot en pastamaskine og en god pastaopskrift, og så er du igang.

 

Mad som mørk øl passer godt til

Vildt

Mørk øl, for eksempel en guiness eller en god ale, er rigtig godt sammen med vildt. Her taler vi altså kronhjort, vildsvin, and og den slags. Smagene passer så godt sammen, at vi faktisk foretrækker mørk øl til vildt over rødvin. Så velbekomme for tippet, I er velkommen til at skrive til os hvad I synes, hvis I prøver det.

Ost

Til det typiske ostebord, er der nok mange der er vant til at drikke cherry og den slags stærke men søde drikke. En mørk øl er også både sød og stærk, så faktisk går det helt hånd i hånd med en god ostebuffet. Det kan være en spændende ting at servere for sine gæster, som de ikke regner med, og dermed lidt af en overraskelse.

 

Helt generelt vil vi jo mene man kan drikke øl til alt mad, men det er måske også fordi vi er så store ølelskere som vi er. Men et godt råd er også bare at prøve sig frem og se hvad der fungerer bedst for en selv. Vi alle har jo forskellige smagsløg, så det vil altid være forskelligt hvilke smage vi synes der passer bedst sammen.

Vi vil i hvert fald klart anbefale jer at prøve det selv, og vi er spændte på at høre hvad I synes om øl til det forskellige slags mad. Et ekstra lille tip, er at drikke søde øl der er brygget på forskellige slags bær til søde desserter.

Det lyder måske lidt underligt, men i forvejen drikker man jo søde alkohol drikke til desserter, så hvorfor ikke øl? Det er bare en god idé at det er den slags øl der indeholder noget sødt, som for eksempel bær.

Det kan være til en blåbærtærte, eller måske endda til is. Igen, det er bare at prøve sig frem, og så kan det være man opdager en ny kombination som man nyder. Du kan læse mere om det hos detmodernehjem.dk