Lande hvor de drikker mest øl

Danskerne er kendte for at drikke øl, ved enhver lejlighed vi får lov til det. Men det er faktisk ikke os der ligger nummer et på listen. Vi er overraskende nok ikke engang på top 10. Vinderne over titlen som landet der drikker mest øl, går faktisk til Tjekkiet.

Det er ikke de første man tænker på, men ved nærmere eftertanke giver det dog alligevel god mening. Det er netop en nation der er meget glade for øl, og i 2015, hvilket er det år de seneste statistikker er fra, drak de 142,4 l per person. Det er ikke så lidt endda. Det er ingen overraskelse at lande som Tyskland og Østrig er med i top 10, det er helt klart nogle meget kendte øldrikkende lande, der også selv har gode øl at byde på når man besøger som turist.

Der er også mange øl elskende danskere, der har en lille hobby hvor de samler på ølglas fra rejser. Hvis du kunne tænke dig at starte, er her et lille tip. Når du er på tur, eksempelvis i Østrig og I er ude og spise på en restaurant, så skal I være ekstra opmærksomme på at komplimentere maden, og selvfølgelig husk at bestille en øl.

Hvis glasset så er et du ikke har i forvejen, så spørg om du kan få lov at købe glasset. Efter de mange komplimenter og venligheden, vil de oftest give dig det gratis, som tak for besøget. Der kan gå helt sport i det, og vi synes selv det er meget sjovt at se folks samlinger fra forskellige rejser. Hvis du prøver vores tip af, så skriv endelig ind til os, vi vil meget gerne høre om hvordan det gik.    

Her er listen med de top 10 lande der drikker mest øl per person

 1. Tjekkiet 142,4 l.
 2. Seychellerne 114,6 l.
 3. Østrig 104,7 l.
 4. Tyskland 104,7 l.
 5. Namibien 102,7 l.
 6. Polen 99 l.
 7. Irland 97,5 l.
 8. Litauen 97,1 l.  
 9. Belize 94,7 l.
 10. Romænien 92,1 l.

Vi blev også nysgerrige på hvilke lande der bare generelt indtager mest alkohol. Her er det en ny der får en førsteplads, nemlig, Belarus. Per indbygger drikker de simpelthen 17,5 liter ren alkohol om året. Det svarer til 1.750 vodka shots eller 179 flasker vin.

Ikke så overraskende er det de nordafrikanske og mellemøstlige lande, hvor der indtages mest alkohol. Det hænger højst sandsynligt sammen med at der bor mange muslimer, hvoraf de fleste ikke drikker alkohol. Dette er ikke facts, men noget som vi antager. Igen er Danmark ikke på listen, så det må man da sige er meget gode tegn. Medierne er virkelig gode til at få det til at lyde værre end det er, “de unge drikker alt for meget”, “vi er dem der drikker allermest og starter tidligst!”. Det kan godt være at der er noget om sagen, men når vi ser på disse lister er vi da i det mindste ikke de slemmeste til at drikke hverken for meget øl eller alkohol generelt.

Teamet bag denne hjemmeside, synes selvfølgelig ikke at der er noget galt i et par kolde øl i ny og næ, men vi mener dog at man skal vente med at drikke til man er fyldt den lovpligtige alder.  

Her kommer listen så med de lande der drikker mest per indbygger

 1. Belarus – 17.5 l.
 2. Moldova – 16.8 l.
 3. Lithuania – 15.4 l.
 4. Russia – 15.1 l.
 5. Romania – 14.4 l.
 6. Ukraine – 13.9 l.
 7. Andorra – 13.8 l.
 8. Hungary – 13.3 l.
 9. Czech Republic – 13 l.
 10. Slovakia – 13 l.