Verdens største bryggerier

Når man går op i øl, går man også op i hvordan det er lavet. Så naturligt var vi alle her på holdet lidt nysgerrige omkring de største bryggerier i verden. Hvor er de lokaliseret, og hvor stort er de største mon egentlig? Det har vi fundet ud af, så hvis du også er nysgerrig, så læs videre her.

Dem der producerer mest med de største faciliteter

Der er i alt fire helt store mega bryggerier, som ingen andre kan måle sig med. Tre af disse er endda ejet af det samme firma.

Miller Coors’ Golden Brewery

Det absolut største bryggeri i verden ligger i Colorado, USA. De producerer 23 mio. Hektoliter om året. Det blev grundlagt i 1873 af en immigrant, så det må man sige er godt gået af vedkommende. Det er et 100% bæredygtigt bryggeri, hvilket er enormt vigtigt og det er noget de dermed kan være meget stolte af. Alt affald bliver genanvendt og så kører stedet på 100% solenergi.

Modelo’s, Apan Brewery, Apan, Hidalgo, Mexico

Modelo’s ligger nummer to på listen over de største bryggerier. Dette bryggeri brygger mærker som Victoria og den meget kendte mexicanske øl Corona. De producerer 12 millioner hektoliter om året, men det er ved at blive udvidet til 24 hektoliter om året, og det er derfor de er så højt på listen allerede nu. Det blev grundlagt helt tilbage i 1920, så det har forholdsvis mange år på bagen.

AB InBev’s Putian Brewery, Fujian, China

Dette bryggeri er blot åbnet i 2017, men det er alligevel allerede det største bryggeri i hele Asien. Hvis du ved navnet kommer til at tænke på Putin, så kan vi godt forstå dig. Vi blev også forvirrede, men det har ikke noget med Putin at gøre. Det er bare et tilfælde med navnet. De producerer 15 millioner hektoliter om året.

South African Breweries’ (owned by ABInBev) Alrode Brewery, Johannesburg, South Africa

På fjerde pladsen over de største bryggerier, har vi Alrode Brewery fra Sydafrika. Det er det største bryggeri i hele Afrika, hvor der produceres 9 millioner hektoliter. Som flere af de andre store bryggerier, er dette også ejet af ABInBev. Her produceres den meget populære lokale øl, Castle, men de producerer også europæiske mærker som Peroni, Grolsch og Pilsner Urquell. Dette bryggeri kan besøges hvor man kan få en rundtur, og hvor man kan drikke øl samtidig med at man får et flot view af byen.

De største ølfirmaer

  1. Anheuser-Busch InBev
    Som vi alle ved er Belgierne kendte for deres fantastiske øl, så det er ingen overraskelse at det er et Belgisk firma der spiller en stor rolle i dette firma. Anheuser-Busch InBev blev dog grundlagt i 1852 i USA og er i dag sammensat af forskellige øl firmaer i verden. Det er også en af grundene til at det er et så stort firma i dag.

  2. Heineken
    Det hollandske Heineken er et ølmærke der er meget velkendt for de fleste. Det er det største ølfirma i Europa og på verdensplan for de en flot andenplads. Det blev grundlagt i 1864, så det er også et firma med en del år på bagen. De ejer over 160 bryggerier på verdensplan, hvilket er et massivt antal.
  3. China Resources Snow Breweries
    Det kinesiske ølmærke Snow er en af de top sælgende øl i verden i dag. De har 98 bryggerier i forskellige byer i Kina alene. Det er et nyere firma i den forstand at det blev grundlagt i 1993, så det er meget flot at de i dag ligger på en tredjeplads.